Candida orsakar minnesförlust – nu vet vi varför

Att Candida Albicans är en svamp som orsakar problem i tarmen och underlivet vet många om. Men nya studier har visat att Candida kan korsa blod-hjärnbarriären och når på så vis in i hjärnan! Läskigt! Vad händer då?

Immunförsvaret går till motattack

Självklart vill kroppen göra allt den kan för att skydda den viktiga hjärnan så immunförsvaret attackerar candidan som då leder till en inflammatorisk respons. Tyvärr kan den här inflammationen leda till bildning av granulom som är en sorts inflammatorisk vävnad/svullnad och en tillfällig nedsättning av minnet.

Liknar placket hos Alzheimer

Forskarna menar att de här granulomen är väldigt likt plack som återfinns hos alzheimerspatienter.

Kanske är det därför som så många med candida känner av just minnesförluster. Det är inte bara då och då vi hör om detta, utan nästan samtliga med candida lider av tillfälliga minnesförluster, så kallade minnesluckor. Vi har nog inte bara förstått exakt VAD det är som är själva sambandet. Tack och lov att forskning inom ämnet hela tiden går framåt.

Det du behöver göra

Så inte nog med att Candida Albicans ställer till med oreda i både mage och hormoner – din hjärna ligger också i riskzonen när du inte behandlar bort candidan så fort som möjligt.

Har du Candida och vill bli av med den? Om du inte redan har gjort det så skriv upp dig på email-listan här nedan så kommer du få 5 mejl med handfasta råd och tips på hur du kan bli av med din candida.

Ta hand om dig
Amanda Majava


Källa:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6320369/


candida, hjärna, immunförsvar, minne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Lär dig allt om hur man bekämpar Candida i vår nya e-bok.

Innehåller både praktiska råd samt enkla recept som hjälper dig att hålla Candidan i schack.

Prenumerera på nyhetsbrevet idag -
få ett 10-sidigt utdrag från boken med flera recept.


Om

Candidadiet.se startades av en önskan att samla kunskap, information, erfarenheter och recept för de som har candidaöverväxt på ett och samma ställe. 

Har du en erfarenhet om hur du blivit av med candida som du vill dela med dig av? Skicka in den till info@candidadiet.se

Kontakt

Amanda Majava

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Sweden

info@candidadiet.se