Därför märker du inte av någon skillnad trots att du har gått på candidadiet

lyckas inte med candida

Stressar du? Har du mycket ångest och oro? Känns livet ibland bara så övermäktigt att du vill dra täcket över huvudet och inte vakna på morgonen? 

Då är det helt klart därför din candidakur inte fungerade så bra som du hade hoppats.  

Det går inte bara genom att ändra sin kost, man måste många gånger också ändra hela sin livsstil.  

Stress orsakar inflammatoriska reaktioner i kroppen och gör att du befinner dig i ett inbördeskrig konstant. Då du med anti-inflammatorisk mat och uteslutande av kolhydrater absolut inte har gjort det värre, men du kanske ändå missade att ta bort din största trigger till problemet – stress.  

Jag rekommenderar inte att du nu struntar i allt, ger upp och börjar äta candidagödande “comfort food” utan att du stannar upp och utvärderar livet!  

Vilka förändringar kan du göra i schemat redan idag och den här veckan för att minska på stressen och hitta en lugn rytm? Sätt dig ner och skriv upp stegen du behöver göra redan idag för att bli av med onödig stress och genomför de här förändringarna genast. 

  • Om du röker – SLUTA. Går inte att vara tydligare på den här punkten. Du kommer ALDRIG bli av med candida om du röker. Du behöver en ren och bra inre miljö.  
  • Minska på alkohol – under en candidadiet ska du inte dricka alkohol överhuvudtaget. 
  • Ta dig tid till att träna – ja du har hört det förr! 
  • Spendera mer tid utomhus – mindre tid framför skärmar 
  • Försök planera in egentid och lediga dagar där du inte har mycket mer planerat än att bara vara. Läsa, dricka te, promenera, pyssla, ha hemmaspa o.s.v. 

Först då kommer din kropp att kunna slappna av och du kommer kunna låta kroppen (med näringsrik anti-inflammatorisk mat och svamphämmande kosttillskott) motarbeta candidan en gång för alla! 

MåBra
Amanda Majava

motivation, problem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Lär dig allt om hur man bekämpar Candida i vår nya e-bok.

Innehåller både praktiska råd samt enkla recept som hjälper dig att hålla Candidan i schack.

Prenumerera på nyhetsbrevet idag -
få ett 10-sidigt utdrag från boken med flera recept.


Om

Candidadiet.se startades av en önskan att samla kunskap, information, erfarenheter och recept för de som har candidaöverväxt på ett och samma ställe. 

Har du en erfarenhet om hur du blivit av med candida som du vill dela med dig av? Skicka in den till info@candidadiet.se

Kontakt

Amanda Majava

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Sweden

info@candidadiet.se