Behandling av Candida Albicans med hjälp av tillskott

För att hjälpa kroppen att bli av med candidan snabbare är vissa kosttillskott helt a och o.

Det kan kännas dyrt och jobbigt, men när resultaten av att man mår bättre kommer snabbare kommer det kännas mer motiverat att hålla igång candidadieten tills du är helt återställd.

Det hade varit skönt att kunna säga till dig att du bara behöver ta en sak och det är allt men tyvärr är det inte så enkelt. 

Det finns många fördelar med att använda flera olika sorters preparat mot Candida Albicans för att få starkare effekt.

Exempel på svampdödande örter som också hjälper till att bryta ner cellväggarna hos Candida och som du enkelt kan kombinera ihop själv är:

Det finns också tarmreningskurer som är rekommenderat att gå på. De innehåller en kombination av både svampdödande örter och fibrer för att hjälpa till att föra det ut ur kroppen:

Svampdödande fettsyror som både hjälper till att bryta ner candidans cellväggar och biofilm:

  • Kaprylsyra: Även om det är bra att tillföra kokosolja i sin antiinflammatoriska kost kommer du få extra kraft genom att ta kaprylsyra som ett tillskott. 
  • Undekansyra: (Thorne Research Formula SF722 innehåller undekansyra) sägs vara det mest effektiva fettsyran när det kommer till att bli av med Candida

Det finns även homeopatiska medel som man kan ta.

Ett fantastiskt tillskott som många tar till redan från början är Syclovir som består av ett ovanligt marint plankton ur vilket man utvunnit kisel. Syclovir innehåller även socker som lockar fram candidan och ger den en en sista måltid innan kislet i planktonet för ut candidan ur kroppen.

Proteolytiska enzymer tas mellan måltider hjälper till att bryta ner biofilmen som candida har tillverkat. 

Efter ett litet tag svampdödande medel och när du har kört en bra tarmreningskur är det viktigt att du börjar ta Probiotikatillskott för att stärka din tarmflora. 

  • Lactobacillus acidophilus stammar
  • Sacc B Plus från AlphaPlus – innehåller Saccharomyces boulardii som är en jästsvamp men också mycket bra på att stärka en rubbad tarmflora
  • Probioplex från Helhethälsa
  • LactoVitalis från Holistic

Utöver detta kan det vara bra att du tar tillskott för att skynda på läkningen av tarmslemhinnan som blivit fördärvad.  Detta kan vara bl.a. aminosyran:

För att stödja din matsmältning behöver du troligen ta tillskott av saltsyra och enzymer. Jag rekommenderar dessa:

  • Digest från Helhetshälsa – saltsyratillskott
  • HCLplus från AlphaPlus – saltsyratillskott
  • Helazym från Helhetshälsa – enzymtillskott
  • AllZym DPP IV från AlphaPlus – enzymtillskott

Kom också ihåg att ta tillskott av vitaminer, mineraler och Omega-3 för din allmänna hälsa!

Du kan hitta dessa och en mängd andra kosttillskott i hälsokostbutiken MåBra Naturligt som har specialiserat in sig med sin långa erfarenhet inom funktionsmedicin på mag- och tarmhälsa.

Mer info om hur du kan bli av med din överväxt av candida och vad du ska tänka på när du använder dig av tillskott för att döda candida albicans får du i min bok “Vinn över Candida”.


Lär dig allt om hur man bekämpar Candida i vår nya e-bok.

Innehåller både praktiska råd samt enkla recept som hjälper dig att hålla Candidan i schack.

Prenumerera på nyhetsbrevet idag -
få ett 10-sidigt utdrag från boken med flera recept.


Om

Candidadiet.se startades av en önskan att samla kunskap, information, erfarenheter och recept för de som har candidaöverväxt på ett och samma ställe. 

Har du en erfarenhet om hur du blivit av med candida som du vill dela med dig av? Skicka in den till info@candidadiet.se

Kontakt

Amanda Majava

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Sweden

info@candidadiet.se