Varför en bok om Candida?

Mitt namn är Amanda och har vid några tillfällen i mitt liv kämpat med överväxt av Candida. Jag var ganska ung, 9 år, när jag började få problem med min hälsa. Det skulle dessutom visa sig bli en lång kamp med många år som sjuk.

Candida var bara en av alla tokigheter som pågick i min kropp. I tur och ordning fick jag, med mina underbara föräldrars hjälp, ta itu med problemen och när jag var i övre tonåren kunde jag så äntligen leva ett normalt och friskt liv.

Men jag blev lite för inställd på att leva ett så normalt tonårsliv som jag bara kunde och åt precis som alla andra. 

Så slog candidan till igen och jag blev väldigt sjuk. Men denna gången fanns min kära mamma vid min sida, nu med fler kunskaper då hon under mina sjukdomsår hade utbildat sig till näringsterapeut bl.a. för att kunna hjälpa mig. Hon hade startat företaget MåBra Kliniken och hade vid det här lagt hjälpt många människor, inte bara sin egen dotter, att må bättre. Så när jag nu fick min candida tillbaka kunde hon hjälpa mig att svälta ut den. 

Efter det bestämde jag mig för att inte göra som alla andra, utan faktiskt ta min hälsa och mitt liv i mina egna händer. Mycket inspirerad också av min pojkvän som också hade tagit tag i sin hälsa efter sitt besök hos sin blivande svärmor och gjorde fantastiska framsteg med sin egna hälsa.  

Åren gick och under tiden mådde jag bara bättre och bättre och blev starkare och starkare. Vi åt hälsosamt, vi tränade och var lyckligt nygifta. Sen flyttade vi utomlands och då började jag gradvis bli sämre och sämre. Till slut hade jag svårt att ens ta mig upp ur sängen. Allt jag åt mådde jag dåligt av, jag fick huvudvärk och var extremt uppsvullen. Jag misstänkte med en gång vad det var, men ville inte erkänna det. Jag hade denna gången INGEN som helst ork att ändra på mina matvanor. Livet utomlands, i ett u-land, var tillräckligt tufft som det var – att ta bort de relativt få godsaker jag unnade mig gjorde mig riktigt nedstämd.

Men till slut gick det inte. Jag gick in för att bli av med candidan och det blev en hardcore diet och en flygresa hem till Sverige. Jag (som alltid varit mer åt det runda kurviga hållet) var oerhört smal på grund av att jag mer eller mindre inte kunde äta någonting.  

Väl tillbaka i Sverige upptäckte vi enormt mycket candida i mitt blod när vi gjorde levande blodanalys. Candidadieten skötte jag redan (även om det var motvilligt) nu fick jag tillskott och den återhämtning jag behövde. Inom 1 vecka hade nästan alla mina symptom försvunnit.  

Två månader senare när jag återvände till vår lägenhet blev jag sjuk med en gång. Vi förstod då att möglet vi flera månader innan hade upptäckt men inte tagit på så stort allvar verkligen hade påverkat min hälsa så till denna grad. Förstås flyttade vi så snart vi hittat nytt boende.  

Men denna gången hade jag både kosttillskotten, kunskapen om dieten, kraft och ork och enorm motivation. Christina bad mig då börja göra recept till hennes kunder som behövde gå på en candidadiet.

”Vad ska jag äta nu då?!” frågar många det när de fått reda på att de har candida. Så med Christinas uppmuntran har jag nu skrivit en bok om ämnet som jag hoppas kommer kunna hjälpa många fler som varit i min situation och som behöver inspiration, motivation och candidasvältande recept. 

Lycka till!

MåBra
Amanda Majava

 


Lär dig allt om hur man bekämpar Candida i vår nya e-bok.

Innehåller både praktiska råd samt enkla recept som hjälper dig att hålla Candidan i schack.

Prenumerera på nyhetsbrevet idag -
få ett 10-sidigt utdrag från boken med flera recept.


Om

Candidadiet.se startades av en önskan att samla kunskap, information, erfarenheter och recept för de som har candidaöverväxt på ett och samma ställe. 

Har du en erfarenhet om hur du blivit av med candida som du vill dela med dig av? Skicka in den till info@candidadiet.se

Kontakt

Amanda Majava

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Sweden

info@candidadiet.se